Social

#irinel popescu #presedinte cnas #spitale regionale #fonduri sanatate #plafon medicamente

Presedintele CNAS susine ca nu vor fi bani pentru spitalele regionale

Proiectul spitalelor regionale este in mare pericol deoarece a devenit aproape o certitudine faptul nu vor exista bani de la buget pentru finalizarea acestora in acest an, sustine presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate ( CNAS ), Irinel Popescu .

"Dupa parerea mea, la sanatate nu poti sa renunti. Oamenii sunt la fel de bolnavi, necesitatile lor sunt la fel de mari, iar obligatia de a-i trata este aceeasi. De aceea voi solicita sa avem un buget macar la nivelul celui de anul trecut", a declarat medicul Irinel Popescu citat de Realitatea TV.

Acesta a mai spus ca spitalele sunt, in continuare, prost finantate iar situatia nu se va imbunatati prea curand.

"Eu unul cred in continuare ca spitalele sunt sectorul cel mai neglijat si cel mai prost finantat dintre toate segmentele sistemelului de sanatate din Romania. Dar, cu toate astea, cel putin deocamdata, cata vreme nu exista o justificare cifrica a realocarii resurselor dupa alta maniera decat cea actuala, as pastra finantarea ca atare", a adaugat acesta.

Presedintele CNAS a mentionat ca proiectul spitalelor regionale este in pericol deoarece, aproape sigur, nu vor fi bani de la buget pentru acest proiect.

"Proiectul spitalelor regionale este in mare pericol. Una dintre prioritatile mele din campania electorala a fost spitalul regional de la Craiova. Ideea este ca, daca va exista finantare, si aici am mari dubii, Craiova va fi, cu siguranta, printre primele spitale care vor fi luat in discutie", a spus Irinel Popescu, care a specificat faptul ca este foarte posibil sa nu fie bani de la bugetul de stat pentru spitalele regionale. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea