Social

#basescu #tadic #vizita #presedinte #meci #serbia

Presedintele Basescu merge la meci cu presedintele sarb, Boris Tadic

Presedintele sarb , Boris Tadic se afla intr-o scurta vizita in tara noastra. El il va insoti maine pe omologul sau roman la meciul de fotbal Romania - Serbia , care va avea loc la Constanta.

Tadic se afla intr-o vizita oficiala de doua zile in tara noastra, la invitatia lui Traian Basescu. Presedintele sarb este, dupa cum observa presa romaneasca, unul dintre cei mai frecventi vizitatori ai lui Basescu, cei doi sefi de stat intalnindu-se in ultima perioada de cel putin trei ori pe an.

Se pare ca la relatia apropiata dintre cei doi presedinti a contribuit atat opozitia Romaniei fata de independenta provinciei Kosovo, cat si sustinerea electorala din partea lui Basescu pentru presedintele sarb. In plus, Basescu a facut anul trecut o vizita in Serbia, la mai putin de o saptamana inaintea scrutinului prezidential, sfatuindu-i pe sarbi sa voteze cu pro-occidentalul Tadic.

Conform EVZ, programul vizitei cuprinde convorbiri oficiale cu seful statului roman, urmate de o conferinta de presa comuna, precum si intalniri cu presedintii Camerei Deputatilor si Senatului. De asemenea, seful statului sarb va avea o intrevedere cu primul-ministru al Romaniei si va vizita Universitatea "Dimitrie Cantemir", unde va primi titlul de Doctor Honoris Causa al acestei institutii.

In a doua zi a vizitei, presedintele sarb il va insoti pe omologul sau roman, Traian Basescu la Constanta, pentru a vizita facilitatile portuare si a discuta despre posibile cooperarai romano-sarbe in acest domeniu. Cei doi presedinti vor merge impreuna apoi la meciul Romania-Serbia, care se va desfasura la Constanta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea