Social

Presedintele Basescu a anuntat esecul Summitului NATO

Traian Basescu n-a inteles nimic din semnificatia relatiei NATO -Rusia. Nici din recomandarea facuta de presedintele George W. Bush in noiembrie 2002, in timp ce se afla la Bucuresti, ca Romania sa devina un pod catre Rusia; nici din bilantul lui Jaap de Hoop Scheffer , secretarul general NATO, dupa summitul de la Riga , ca in 1997 relatia NATO-Rusia s-a asezat pe o baza institutionala solida cand, in acelasi an, s-au lansat la Madrid invitatiile de aderare pentru trei noi membri si NATO s-a deschis catre Ucraina.

Ce se intampla acum la Bucuresti? Se pune in practica scenariul largirii Aliantei, preconizat la Riga in noiembrie 2006, prin invitarea a trei noi membri, Albania, Croatia si Macedonia, zona unde Federatia Rusa are inca un cuvant greu de spus, asa ca trebuie sa umblam din nou la relatia NATO-Rusia fundamentata in urma cu 11 ani. Ce face presedintele Basescu?

Joi 27 martie, ii cheama la sine pe oamenii de presa care ii sunt apropiati sa le impartaseasca mai multe secrete. Spune esentialul cand declara ca a evitat sa-l invite la Bucuresti pe Vladimir Putin, dar ca acest lucru a fost impus de Bruxelles. Relatia NATO-Rusia nu-si are locul la un summit gazduit de Romania lui Basescu, asa ca dialogul dintre Bush si Putin se va desfasura in Rusia.

 

Continuarea in Gardianul 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea