Social

Presa internationala ride de integrarea Romaniei

Associated Press: Romania si Bulgaria au mult de lucru pentru a intra in UE
Cind Valerica Lixandru a avut nevoie de o operatie urgenta ca sa i se scoata uterul, a vindut un porc, ca sa aiba bani de dat mita la doctori. Daca nu platesti, medicii si asistentele nici nu se uita la tine, spune Lixandru. Parlamentul European a aprobat miercuri intrarea Romaniei si a Bulgariei in UE in 2007, cu conditia sa faca un numar de schimbari. Dar coruptia si problemele economice din ambele tari ridica indoieli in privinta capacitatii lor de a indeplini la timp cerintele stringente ale UE.
Suddeutsche Zeitung: Romania, piatra de moara la gitul Europei

Romania este foarte sus pe scara coruptiei, in conditiile in care mita este la fel de prolifica precum in Senegal sau in Republica Dominicana . Romania ar trebui lasata sa adere la Uniunea Europeana atunci cind nu va mai fi o piatra de moara la gitul Europei.
Der Standard: Atentie la exportul de infractionalitate

Este o decizie importanta pentru Austria, fiindca sintem investitori activi in ambele tari, declara Ursula Stenzel, deputata a Partidului Popular Austriac, in timp ce Andreas Moelzer, de la Partidul Libertatii, sustine ca trebuie sa fim atenti la exportul de infractionalitate din cele doua tari.
The Economist: Oboseala extinderii

La mai putin de un an de cind a primit un numar mare de noi membri, Uniunea Europeana se arata dispusa sa absoarba inca doi, Romania si Bulgaria. In schimb, tarile din Balcani sint lasate pe dinafara. Oficialii europeni sufera de oboseala extinderii, precum si de posibilul esec al noii constructii europene.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea