Social

#obama #irak #armata

Premierul irakian vrea retragerea trupelor americane pana in 2010, potrivit lui Obama

Premierul irakian Nuri al-Maliki s-a pronuntat in favoarea unei retrageri a trupelor americane din Irak pana in 2010, a afirmat candidatul democrat la Casa Alba, Barack Obama.

Intr-un comunicat, senatorul de Illinois sustine ca premierul irakian considera ca a venit momentul sa inceapa reorganizarea trupelor americane in Irak.

Anterior, purtatorul de cuvant al Guvernului de la Bagdad declarase ca Maliki si Obama nu au discutat despre planul de retragere din Irak al candidatului democrat la Casa Alba.

Obama a promis ca va retrage trupele americane din Irak in primele 16 luni de mandat. Candidatul la Casa Alba nu are intentia sa mentina baze in Irak, dar are in vedere o prezenta minima pentru a combate elementele al-Qaida si a antrena armata irakiana.

Statele Unite si Irakul desfasoara in prezent negocieri privind statutul trupelor americane din aceasta tara, dupa expirarea mandatului lor ONU, la sfarsitul anului 2008.

Potrivit unor informatii, Irakul insista pentru stabilirea unui termen limita al prezentei americane, in timp ce presedintele Bush respinge orice calendar artificial, acordand importanta evolutiei din teren.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea