Social

#premierul florin citu # florin citu #alocatii #romani #pensii

Premierul Florin Citu: Pensiile si alocatiile vor creste anul viitor. Cati bani vor lua in plus copiii si pensionarii

Premierul Florin Citu a anuntat ca pensiile si alocatiile copiilor vor fi majorate la inceputul anului viitor. De asemenea, seful Executivului a mai precizat ca majorari se vor face in fiecare an.

 

„Anul viitor va fi urmatoarea majorare si va fi in fiecare an o majorare a pensiei. Este mai mult decat rata inflatiei, vom vedea exact formula clara, dar creste mai mult decat cu rata inflatiei.

Daca nu va fi noua lege pana la finalul anului, cred ca avem o formula din legea veche pe care o vom aplica, dar vedem cum va fi cu legea noua. Reforma pensiilor va avea nevoie de mai multe legi, nu doar de una pentru a putea fi implementata, pentru ca lucrurile sunt complicate si ai nevoie de timp ca sa misti lucrurile”, a declarat prim-ministrul, la Digi24.

In privinta alocatiilor copiilor, Florin Citu a precizat ca majorarea se va face, de asemenea, in prima luna a fiecarui an calendaristic.

Premierul a afirmat ca legea pensiilor este in prezent discutata de experti, in cadrul unui grup de lucru in Coalitie iar obiectivul ei este de a elimina nesustenabilitatea cu care sistemul de pensii actul se confrunta.

„Vom avea o lege a pensiilor care sa adreseze toate problemele, sustenabilitatea este una dintre ele. Aceasta lege o sa fie in dezbatere publica si apoi o sa fie aprobata de Guvern.

Dupa va merge in Parlamentul Romaniei unde va fi din nou dezbatuta public si vom vedea care va fi varianta finala. Obiectivul este acela de a elimina riscul de nesustenabilitate a sistemului de pensii peste 15 ani”, a explicat Citu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea