Social

#lucian croitoru #guvern #parlament

Premierul desemnat, Lucian Croitoru si-a ales ministrii. Vezi aici componenta guvernului Croitoru

Prim-ministrul desemnat de presedinte , Lucian Croitoru, a anuntat vineri componenta noului cabinet guvernamental. Croitoru nu a obtinut sprijinul PSD, PNL, UDMR sau al minoritatilor si a ales noii ministri doar cu sustinerea PDL.

Formula de guvern propusa de Lucian Croitoru reduce numarul de ministere la 14 si sustine ca sansele ca Guvernul sa fie acceptat de Parlament sunt "relativ mari, nu relativ mici".

Sase ministri din guvernele conduse de Emil Boc vor face parte in continuare din Executiv, daca acesta primeste aprobarea parlamentului.

Ministerul Transporturilor si Comunicatiilor: Radu Berceanu

Ministerul Finantelor: Gheorghe Pogea

Ministerul Economiei si Comertului: Adriean Videanu

Ministerul Apararii Nationale: Mihai Stanisoara

Ministerul Justitiei: Catalin Predoiu

Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National: Theodor Paleologu

Noii ministri alesi de Lucian Croitoru pentru a face parte din cabinet sunt:

Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului: Daniel Funeriu – a fost vicepresedinte in Comisia prezidentiala pentru analiza si elaborarea politicilor din domeniile educatiei si cercetarii din Romania, este cetatean roman si al statului francez si a colaborat cu cele mai mai universitati din lume, in domeniul stiintelor si ingineriei.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului : Vasile Blaga – fost ministru de Interne in Guvernul Tariceanu si considerat unul dintre apropiatii presedintelui Traian Basescu.

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale: Mihai Seitan – a fost consilier de stat in Ministerul Muncii, in Guvernul Boc. A fost Presedinte, cu rang de Secretar de Stat, al Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale, in perioada 2005 – 2007 si cel care a reformat sistemul de pensii din Romania, prin implementarea sistemului de pensii private.

Ministerul Agriculturii, Padurii si Dezvoltarii Rurale: Adrian Radulescu - presedintele Ligii Aociatiei Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), director de cabinet al fostului ministru al agriculturii, Dacian Ciolos, In perioada noiembrie 2007 - decembrie 2008

Ministerul Sanatatii: Cristian Vladescu – fost presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate in 2006-2007, a fost revocat de premierul Calin Popescu Tariceanu si inlocuit cu Vasile Ciurchea. A fost pana acum presedintele Comisiei prezidentiale pentru analiza si elaborarea politicii din domeniul sanatatii publice.

Ministerul Afacerilor Externe: Bogdan Aurescu
– subsecretar de stat in Ministerul Afacerilor Externe, diplomat, liderul echipei care a reprezentat Romania in procesul de la Haga, impotriva Ucrainei, in disputa privind Insula Serpilor

Ministerul Administratiei si Internelor: Saghi Dumitru Emeric-Florin
– a fost decorat cu Ordinul National “Pentru Merit” in grad de Cavaler, pentru cetateni civili, a fost angajat civil in cadrul Ministerului de Interne

Ministerul Mediului: Sulfina Barbu – fost ministru al Mediului in perioada 2004 – 2007, director in Directia Protectia Mediului si Educatie Ecocivica din Primaria Bucuresti, in perioada 2001-2004.

Noua formula guvernamentala va elimina Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Ministerul Tineretului si Sportului , Ministerul Comunicatiilor, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Ministerul Turismului.

"Pentru ca programul de guvernare este presupus a fi pentru patru ani, el este in linie cu Programul national de dezvoltare precum si cu Programul de convergenta a Romaniei cu Uniunea Europeana", a asigurat Lucian Croitoru.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea