Social

#partide #negocieri #lucian croitoru #traian băsescu

Premierul desemnat incepe negocierile cu partidele

Lucian Croitoru , premierul desemnat joi de presedintele Traian Basescu, a explicat ca va incerca sa formeze un nou Cabinet cu reprezentanti ai tuturor partidelor politice pe care trebuie acum sa le "seduca".

"Singurul punct in calendar este ca de maine (n.r. astazi) mi-am propus sa incep aceste consultari . Niciuna dintre consultari nu au fost stabilite in termenii in care vor fi sau orele la care vor fi, dar intentia este sa incepem aceste consultari cat mai repede posibil, dar fara a fi o graba. Stiti: repede, dar incet", a explicat Croitoru dupa desemnare , citat de Gandul.

Noul prim-ministru desemnat si-a anuntat disponibilitatea de a discuta cu toate partidele politice la sediul guvernului sau oriunde si-ar dori acestia.

"Sunt adeptul ideii ca in Guvern trebuie sa fie oameni daca nu sunt neaparat membrii de partid, sa aiba o puternica sustinere de partid. De ce? Pentru ca in cazul in care Guvernul trece si vor trebui adoptate masuri dificile, atunci aceste lucruri nu se pot face fara sprijinul Parlamentului", a adaugat Croitoru.

Daca Lucian Croitoru este respins, s-a terminat cu tehnocratii

Presedintele Traian Basescu a anuntat, vineri, ca, in cazul in care Parlamentul nu va investi Guvernul format de Lucian Croitoru, va desemna un nou premier "din partidul cu cel mai mare numar de parlamentari". Un premier politic este singura solutie daca executivul format de un tehnocrat nu va investit, crede seful statului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea