Social

#sarcina #cancer #nastere #premiera medicala

Premiera medicala: O romanca a nascut dupa o operatie de cancer de col uterin

O romanca a reusit sa dea nastere unui copil sanatos dupa ce a suferit o laparoscopie din cauza cancerului de col uterin. Realizarea reprezinta o premiera in medicina din Romania.

Femeia a suferit o interventie chirurgicala laparoscopica, o operatie minim invaziva care ajuta femeile bolnave de cancer de col uterin sa isi pastreze fertilitatea. Cu toate acestea, putine romance apeleaza la aceasta tehnica, din cauza costurilor ridicate pe care le presupune - circa 1.500 euro intr-un spital privat, informeaza Antena 3.

Femeia a fost diagnosticata, in urma cu doi ani, cu cancer de col uterin in stadiu avansat. In astfel de circumstante, o eventuala sarcina nu era posibila in trecut. In prezent insa, interventia laparoscopica permite mentinerea fertilitatii, pastrand integritatea uterului, a ovarelor si a trompelor uterine.

Romania se situeaza pe primul loc in Europa la incidenta cancerului de col uterin. O parte din vina o poarta faptul ca 25% dintre romance nu merg niciodata la medicul ginecolog.

Foto: facebook.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea