Social

#eutanasiere #caini comunitari #mihai atanasoaei

Prefectul Capitalei: "Va trebui sa fim realisti si sa imbratisam solutia eutanasierii"

Prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaei , sustine ca, in lipsa fondurilor pentru ingrijirea lor, eutanasierea cainilor comunitari va deveni o realitate.

Potrivit prefectului, pana in luna octombrie, 8.000 de bucuresteni au fost muscati de caini comunitari in 2010.

"Problema maidanezilor nu s-a imbunatatit deloc. Daca la nivelul lui 2009 am avut 11.000 de oameni muscati, anul acesta, pana in octombrie, aveam deja 8.000. Propunerile pe care le-am inaintat Comisiei de Administratie Publica a Camerei Deputatilor nu au fost discutate. Probabil ca va trebui ca si noi sa facem, ma refer la societatea civila, mai multa presiune. Ca vor vota eutanasierea, ca nu vor vota eutanasierea, asta vom vedea. Pana atunci, se sterilizeaza aproximativ 80 de caini pe zi", a explicat prefectul, citat de EVZ.ro.

Sterilizarea nu rezolva insa complet problema cainilor comunitari, care trebuie stransi in adaposturi sau eutanasiati, sustine prefectul.

"Dar problema maidanezilor, prin sterilizare, este rezolvata partial. Solutia nu este insa doar sterilizarea lor masiva, ci strangerea lor in adaposturi. A, n-avem bani sa-i tinem in adaposturi, atunci, probabil, va trebui sa fim realisti si sa imbratisam solutia eutanasierii. Sa lasam ipocrizia deoparte si sa ne gandim si la oameni, nu numai la animale!", a mai spus Mihai Atanasoaei .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea