Social

#uniforma penitenciara #ordin ministru justitie #sapca caciula fular

Predoiu interzice sapca purtata pe ceafa

Functionarii publici cu statut special din sistemul de penitenciare vor trebui sa poarte uniforma de serviciu dupa regulile stricte emise printr-un ordin al ministrului Justitiei, purtarea sepcii pe ceafa sau neasortarea sacoului cu cravata si camasa urmand a fi interzise.

Astfel, potrivit Ordinului ministrului Justitiei, publicat marti in Monitorul Oficial, agentii si ofiterii din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor vor trebui sa poarte trei modele de uniforma: de ceremonie, oras si serviciu, informeaza NewsIn.

De exemplu, pentru uniforma de oras, functionarii vor primi o caciula si un fular o data la la sase ani, doua costume la trei ani, doua perechi de pantofi la doi ani sau sase perechi de ciorapi pe an.

De asemenea, functionarii nu vor avea voie sa schimbe dupa plac uniformele de sezon, ci doar "printr-o decizie a directorului de unitate, in functie de conditiile climaterice locale". Astfel, ei sunt invatati ca trebuie sa poarte caciula "numai pe timp friguros", iar daca este ger pot sa-si lase si clapele in jos, niciodata insa cand se afla intr-un oras.

De asemenea, sacoul va trebui purtat numai cu cravata, iar clapele buzunarelor "trebuie sa fie bine intinse, fara a pune obiecte voluminoase care sa le deformeze".

Nici nodul cravatei nu scapa prevederilor regulamentului, care spune ca trebuie sa aiba "dimensiuni potrivite" si sa fie asezat la "mijlocul gulerului sau camasii". 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea