Social

Povestea merge mai departe

Irlandezii de la Shelbourne au aratat vivacitate doar in primele minute, dupa care caldura, presiunea sufocanta si mostenirea genetica a aburului de whisky natal le-au permis stelistilor, asa cum suna un slogan drag insularilor, sa mearga mai departe. CFR-ul lui Dorinel Munteanu s-a antrenat cu lituanienii de la Zalgiris Vilnius pentru o finala incomparabil mai dificila in compania francezilor de la RC Lens .

Lucrurile s-au precipitat in Ghencea inca din minutul 5 cand irlandezii au reusit prima mutare tactica de efect: inlaturarea celui mai cerebral jucator al Stelei, Nicolae Dica, eliminat impreuna cu adversarul direct, Rogers, omul - kamikaze pentru destabilizarea sistemului stelist. In paranteza fie spus, e deplorabila atitudinea mahalageasca a lui Dica care l-a lovit in tunelul dinspre vestiare pe fundasul oaspetilor.

Tactica irlandezilor cu sacrificiul pionului si atac fulgerator era sa dea roade cateva minute mai tarziu la o ocazie rarisima in careul stelist in care oaspetii si-au reconfirmat naivitatea, iar terenul din Ghencea denumirea de " tarla ". Gazonul prost, denivelat (si mai intepam ironic "maidanul" numit Tolka Park), coroborat cu stangaciile tehnice ale irlandezilor au oferit stelistilor doua goluri. Dupa "bijuteria" lui Banel Nicolita, pistonul de pe dreapta care a suplinit iesirea lui Dica, Steaua a profitat de doua gafe mari ale defensivei oaspetilor prin Iacob si Dinita. Nici Steaua nu a scapat de propriul gazon.

Hamutovski a scapat in poarta, printre maini, o minge expediata de Jason Byrne, in urma unei faze tipic britanice. Golul patru inscris din penalty de Oprita nu a venit decat sa aduca la un nivel mai aproape de adevar dominarea totala a Stelei. Inutil si stupid cartonasul rosu luat de Dinita in conditiile in care Steaua pierduse inca din debutul meciului un varf in perspectiva meciului cu Rosenborg. Steaua forteaza miercurea viitoare intrarea in grupele Ligii in fata nordicilor de la Rosenborg, o echipa in suferinta, clasata pe locul 8 in intrecerea interna si care tocmai a fost spulberata cu 5-1 intr-un meci din campionat.

Cu Dorinel Munteanu doar in postura de tehnician din cauza cumulului de cartonase, CFR Cluj a facut spectacol pe stadionul Gruia. Si aici oaspetii au inceput mai impetuos, insa "s-au taiat" imediat dupa inscrierea primului gol al gazdelor. Salba de goluri a fost inceputa de golgeterul clujenilor, Cosmin Tilinca, urmat de Jula, Coroian, Minteuan si Anca. Golul de onoare al oaspetilor a venit pe final pentru a salva totusi aparentele unui meci de Cupa UEFA Intertoto. Dorinel Munteanu a ratat confruntarea in finala cu fosta sa echipa, Vfl Wolsburg, aceasta fiind surclasata de RC Lens cu 4-0.

Ardelenii vor infrunta astfel o noua reprezentanta a fotbalului francez dupa ce i-a eliminat in sferturi pe "verzii" de la Saint-Etienne. In cazul in care clujenii reusesc sa-si depaseasca dificilul adversar intra automat in turul intai al Cupei UEFA.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea