Social

#Laurent Leger #supravietuitor atac Charlie Hebdo #atac Charlie Hebdo #atac Paris #atac terorist

Povestea halucinanta a jurnalistului care a scapat de gloantele teroristilor

12 persoane, printre care opt jurnalisti de la publicatia de satira Charlie Hebdo, au murit miercuri intr-un atentat terorist, la Paris. Unul dintre angajatii saptamanalului a scapat ca prin minune de tirul de gloante.

Sursa foto: click.ro

Laurent Leger participa la sedinta de sumar de miercuri dimineata, dar a supravietuit reusind sa se ascunda dupa o masa. "Am vazut un barbat purtand cagula, am vazut mult sange, am vazut jumatate din redactie la pamant. Inca ma intreb cum am putut sa scap", a relatat el pentru postul de radio France Info.

O alta poveste desprinsa parca dintr-un film ii apartine unui alt jurnalist angajat la aceeasi publicatie. Acesta a scapat teafar pentru ca a lipsit de la sedinta de redactie de miercuri. El ceruse sa fie invoit pentru a putea participa la o inmormantare. Acesta a mers ieri la o televiziune unde si-a facut publica povestea si de unde i-a incurajat pe francezi. "Nu au murit pentru nimic si nu exista nici o ura fata de musulmani. Toata lumea, fiecare, acasa la el, in fiecare zi, trebuie sa tina in viata valorile republicii", a spus Patrick Pelloux, jurnalist la Charlie Hebdo.

Intre timp, jurnalistii Charlie Hebdo si-au adunat fortele si s-au reunit pentru a continua aparitia publicatiei.

Sursa foto: slate.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea