Social

#romanca avalansa Italia #Adriana Vranceanu #avalansa Rigopiano

Povestea emotionanta a romancei disparute in avalansa din Italia

UPDATE Noua persoane au fost gasite in viata duoa  avalansa din Italia care a distrus hotelul Rigopiano si l-a ingropat complet in zapada. Potrivit unor surse oficiale din Italia, printre supravietuitori se numara romanca Adriana Vranceanu si baietelul ei 8 ani.

Adriana Vranceanu, romanca prinsa sub hotelul Rigopiano din localitatea Farindola, distrus de o avalansa,  este din Bacau, comuna Corbasca. Femeia in varsta de 43 de ani, de profesie infirmiera, a plecat din tara pentru a-si ajuta parintii ramasi in Bacau si pentru a se trata de boala de care sufera,  poliartrita reumatoida. 

„Tratatementul era foarte scump, pentru ca s-a angajat in sistemul de sanatate din Italia, a beneficiat de o reducere si apoi a cunoscut si persoana cu care s-a casatorit (n.r - Parete Giampiero, bucatar italian), care are o situatie financiara buna si lucrul acesta a ajutat-o, pentru ca trebuia sa faca o injectie lunara de aproape 1.000 de euro. A nascut cei doi copii pe riscul ei, pentru ca nu avea niciun pronostic sanatos de la niciun medic. Toti medicii erau reticenti. A nascut copiii pe riscul ei, copiii s-au nascut sanatosi, pacat ca a fost situatia asta”, a a declarat primarul comunei Corbasca, Andone Puscasu, pentru Mediafax. Acesta a mai spus ca Adriana este „un copil foarte bine educat, un copil cuminte care isi iubea familia”, 

Adriana si cei doi copii, o fata, Ludovica (6 ani) si un baiat, Gianfilippo (8 ani), sunt in continuare dati disparuti. Parete Giampiero, sotul femeii a scapat din avalansa pentru ca iesise pana la masina sa-i aduca o pastila Adrianei.  

Agentia de protectie civila din Italia a anuntat vineri ca operatiunile de cautare a eventualilor supravietuitori in hotelul Rigopiano au continuat si in cursul noptii. Operatiunile de cautare sunt ingreunate de zapada care blocheaza singurul drum de acces spre hotel, dar si riscul producerii unor noi avalanse. Cel putin 25 de oameni, inclusiv  copii, sunt in continuare disparuti, si exista temeri ca ar fi murit dupa ce hotelul a fost grav afectat de o avalansa in cursul dupa-amiezii de miercuri.

Astazi, sase persoane au fost gasite in viata dupa avalansa care a lovit hotelul Rigopiano din centrul Italiei, anunta un oficial din serviciile de informatii citat de Reuters, conform News.ro

Printre ei se numara si o fetita, scrie La Repubblica.

Oamenii nu au fost scosi, iar echipele de interventie cer ajutorul elicopterelor.

Salvatorii i-au gasit pe supravietuitori in zona bucatariei, dar nu a reusit inca sa ii scoata, relateaza La Repubblica.

Pompierii au stabilit primul contact cu supravietuitorii in jurul orei locale 11 (12 ora Romaniei).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea