Social

# revelion restrictii # revelion 2021

Poti iesi in strada la ora 00.00 de Revelion? Raspunsul lui Raed Arafat

De Revelion 2021, romanii nu vor putea petrece ca in alti ani. In noaptea dintre ani, vor trebui respectate cateva restrictii. Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a explicat ce restrictii sunt in vigoare si ce nu au voie sa faca romanii.

Am voie să petrec cu toată familia şi prietenii acasă, în noaptea de Revelion?

Raed Arafat: "În casă nu există şi nici nu au existat reguli care să impună un anumit număr de persoane. Nu putem să impunem acest lucru în casele oamenilor. Recomandarea în interiorul casei este să sărbătorească în familie restrânsă, fără să primească persoane care nu stau în casa respectivă. În cazul în care primesc persoane, trebuie să aplice toate măsurile de siguranţă, inclusiv aerisirea, inclusiv purtarea măştii. De party-uri, petreceri, în apartamente, în case, în spaţiul lor privat, nimeni nu poate să intre peste ei acolo, dar asta înseamnă asumarea unui risc major. Când sunt persoane din mai multe familii care se întâlnesc acolo, riscul de transmitere este unul foarte serios"2.

Pot să ies pe stradă, la ora 24, pentru a marca momentul trecerii în Noul An?

Raed Arafat: "Regula orei 23.00 este valabilă. După ora 23 se iese doar cu declaraţie pe proprie răspundere, pentru motivele care există în regulamentele din hotărârea de guvern. Dacă cineva stă în casă şi iese în faţa casei, nu cred că o să-l oprească cineva. Dacă se transformă într-o petrecere în stradă a mai multor oameni, normal că este încălcarea regulilor. Ieşirea în faţa casei să te uiţi la focurile de artificii, nu cred că o să spună cineva ceva. Dar ieşirea de a face o petrecere în stradă cu toată lumea nu este permisă.Cea mai bună soluţie este, în acest an să acceptăm să privim focurile de artificii din apartament, din casă, de pe geam, de pe balcon şi să evităm ieşirea şi interacţiunea cu alte persoane cu care nu stăm împreună. Regula orei 23 nu se va schimba."

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea