Social

#femei antreprenor #fonduri nerambursabile

Poti accesa simplu fonduri europene nerambursabile pentru femei antreprenor

Antreprenoriatul nu este destinat exclusiv barbatilor. Cu toate acestea, dificultatile care apar in stabilirea echilibrului dintre cariera si gestionarea problemelor familiei fac ca doar 30% din totalul antreprenorilor sa fie femei. Acum, femeile au sansa sa acceseze fonduri europene nerambursabile pentru a-si dezvolta propriul business.

Destul de rare sunt situatiile in care femeile detin afaceri de mari dimensiuni. Stereotipurile sunt cele care le descurajeaza de regula pe femei sa urmeze calea antreprenoriatului, iar atunci cand fac acest pas, incep cu un capital mic si fara curajul unei finantari bancare. Ce le lipseste, asadar? Increderea ca pot reusi intr-o lume care pare mai degraba condusa de barbati, dar si finantarea.

Comisia Europeana noteaza principalele provocari cu care se confrunta femeile antreprenor: pe de o parte, accesul la finantare, accesul la informatii, la instruire, accesul la retele in scopuri comerciale si pe de alta parte capacitatea de a rezolva concomitent problemele legate de afaceri si de familie. Tocmai de aceea, forul european incurajeaza si sustine antreprenoriatul feminin printr-o serie de masuri. Acestea prevad accesul la finantarea cu fonduri europene nerambursabile, dar si traininguri, workshopuri, conferinte sau infiintarea de retele Woman Business Angels.

Exista mai multe oportunitati de finantare. Unele sunt destinate exclusiv femeilor, altele pot fi accesate atat de antreprenori, cat si de femei antreprenor.

Start Up Nation este unul dintre programele deja binecunoscut si care finanteaza cu pana la 200.000 de lei infiintarea unor mici afaceri. Bugetul alocat este de doua miliarde de lei pe an. Este vorba despre fonduri europene 100%, confinantarea fiind zero. Cheltuielile eligibile prin acest program sunt achizitionarea de imobile spatii de lucru / productie / prestari servicii, achizitionare de echipamente, mijloace de transport, mobilier, echipamente IT, dar si consultanta si proiectare. Pentru detalii despre Start Up Nation consulta link-ul https://www.neotrust.ro/consultanta-startup-nation/.

Un alt program interesant, dedicat de aceasta data exclusiv femeilor, este cel de sprijin in sectorul vitivinicol. Nu are o limita maxima de finantare, insa e important de stiut ca in acest caz cofinantarea este de 50% din valoarea proiectului. Practic, antreprenoarele care au deja un mic business in domeniu si isi doresc sa il dezvolte, dar si cele care vor sa investeasca pe zona de viticultura si vinificatie pot accesa aceste fonduri nerambursabile.

Toate oportunitatile de finantare nerambursabila pentru femei pot fi gasite accesand link-ul: https://www.neotrust.ro/fonduri-nerambursabile-pentru-femei/.

Totusi, intocmirea unui proiect nu este la indemana oricui. Este nevoie de oameni specializati, care sa cunoasca foarte bine programele de finantare si conditiile pentru a face eligibil un astfel de proiect. Neotrust este o companie de consultanta fonduri europene care vine in sprijinul antreprenorilor sau ai viitorilor oameni de afaceri, ajutandu-i sa identifice ideea de afacere cea mai potrivita, programul de finantare cu fonduri europene nerambursabile, sa intocmeasca un plan de afaceri si, dupa infiintarea firmei sau a PFA-ului, sa depuna dosarul de finantare. Pe expertii Neotrust ii poti contacta pe site-ul https://www.neotrust.ro/, acolo unde vei gasi si toate programele de finantare existente la ora actuala.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea