Social

#telefonie mobila #taxa #anc #retea

Portabilitatea "gratuita" este o teapa de sute de euro

Autoritatea Nationala pentru Comunicatii ( ANC ), a anutat cu goarna gratuitatea pastrarii numarului de telefon la schimbarea operatorului de telefonie mobila. Adevarul se dovedeste a fi altul. In cautarea unor tarife mai mici, utilizatorii se vor lovi de o taxa de sute de euro pentru pastrarea numarului de telefon.

ANC anunta cu mandrie pe site ca "Implementarea portabilitatii indeparteaza o bariera importanta din calea dezvoltarii concurentei in sectorul comunicatiilor electronice. Posibilitatea abonatilor de a-si pastra numarul de telefon atunci cand isi schimba furnizorul creste deschiderea acestora catre ofertele alternative si le asigura o mai mare libertate de alegere pentru ca elimina necesitatea de a informa cunostintele despre schimbarea numarului de telefon".

Adevarul este insa altul. Operatorii de telefonie mobila cer taxe pentru rezilierea contractelor, unele fiind exorbitante. Rezilierea abonamentului la Vodafone costa 75 de euro pentru fiecare SIM , anunta Gardianul.

La ZAPP , care promite ca si Vodafone gratuitate pana la sfarsitul anului, afli de la serviciul de relatii cu clientii al companiei ca suma solicitata de operator este de 125 de euro de fiecare SIM.

Problema cu operatorii de telefonie mobila este ca prelungesc automat contractele, nu la cererea abonatului. Vei avea de platit taxa de reziliere a contractului la toti operatorii, taxa care nu poate fi evitata momentan. Nemultumitii se pot adresa numai Protectiei Consumatorului.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea