Social

#consiliul european #ponta #traian băsescu #reuniunea Consiliului European

Ponta va pleca la reuniunea Consiliului European doar daca va primi mandat de la Traian Basescu

Premierul Victor Ponta a dat asigurari ca nu va pleca la reuniunea extraordinara a Consiliului European privind bugetul pentru perioada 2014 - 2020, daca nu va fi mandatat de presedintele Traian Basescu.

Intrebat la Romania TV daca va participa la acest eveniment chiar daca nu va primi acordul sefului statului, dat fiind ca, in trecut, a mai procedat astfel, Ponta a raspuns negativ.

"Nu, pentru ca nu exista o hotarare a Curtii Constitutionale. Din moment ce fac cerere presedintelui sa imi dea mandat... nu imi da mandat, se duce domnia sa, dar nu-i problema ca se duce Basescu sau Ponta, ci cu ce te intorci de la acea intalnire", a spus premierul Victor Ponta.

Seful Executivului a precizat ca este dispus sa dialogheze cu Traian Basescu pe marginea acestei teme, daca acesta va dori o astfel de discutie.

Anterior, Ponta anuntase ca ii va solicita presedintelui Basescu sa ii acorde acest mandat, pe baza deciziei Curtii Constitutionale, dat fiind ca acest subiect este "de competenta Guvernului".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea