INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Pompierii, chemati sa stinga seceta

Autoritatile din mai multe judete au cerut ieri apa potabila celulei de criza care raspunde de canicula, pentru menaj si pentru a-si salva animalele. Potrivit situatiei prezentate ieri de Ministerul Internelor si Reformei Administrative (MIRA), la solicitarea autoritatilor locale, pompierii au transportat apa (potabila, menajera si pentru animale) in localitati din judetele Ialomita, Arges, Maramures, Caras-Severin si Gorj. In judetul Hunedoara, temperaturile ridicate au determinat scaderea nivelului pinzei freatice in zona limitrofa orasului Deva. Din acest motiv, conducerea Directiei Judetene pentru Tineret a solicitat detasamentului de pompieri efectuarea unui transport de apa potabila pentru cei 55 de copii aflati in Centrul de Agrement Caprioara, din apropierea municipiului Deva. Politistii care lucreaza in strada au primit ieri cite patru litri de apa, la decizia ministrului Internelor, Cristian David. In plus, medicii de unitati supravegheaza permanent starea de sanatate a personalului, mai ales a celui care lucreaza in conditii deosebite de expunere ( ordine publica , paza obiective, politie rutiera etc.), precum si a politistilor cunoscuti cu afectiuni cronice care se pot agrava la temperaturi extreme. „Bem multa apa si incercam sa stam mai mult la umbra. Trebuie sa supraveghem intersectia. In masini nu se poate sta pentru ca sint 55-56 de grade. Am primit de la serviciu cite doua sticle de apa de doi litri si facem pauze mai lungi si mai dese“, ne-a declarat agentul de circulatie Costel Popescu de la Politia Rutiera din Bucuresti. Potrivit purtatorului de cuvint al Politiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan , ieri, „intre orele 12.00 si 15.00, politistii care lucreaza in strada au fost retrasi din serviciu, desi au primit apa“. Program redus la Statistica Institutul National de Statistica a instituit deja programul scurt de lucru pentru angajatii sai. Astfel, activitatea statisticienilor se termina in fiecare zi la ora 13.00. Programul redus de lucru poate fi instituit in caz de canicula daca angajatorul nu poate asigura nici una dintre cele trei masuri recomandate: apa, dusuri sau aer conditionat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea