Social

#poluare masiva #rafinarie #praf #poluare #prahova

Poluare masiva in Prahova. Un praf alb a acoperit masinile si a intrat in casele oamenilor. Aerul este irespirabil, iar localnicii se tem pentru sanatate

Prahova este poluata masiv de un praf alb, fin, de origini incerte. Acesta a patruns in casele oamenilor si s-a asezat pe masini. Localnicii sustin ca praful cu care s-au trezit peste noapte face aerul irespirabil. In plus, multi sustin ca se tem pentru sanatatea lor.

 

Cea mai afectata este comuna Barcanesti, unde localnicii s-au trezit, miercuri dimineata, cu un strat gros de praf alb care are un miros greu se suportat. Acesta a acoperit masinile din curti si le-a patruns in case.

"Asa ceva nu am mai vazut. Am zis ca o fi de la ploaie, dar nu e de la ploaie", spune un localnic.

"Nu e bun praful asta, ti se ia pe mana", spune o alta femeie din zona.

De unde provine praful alb, misterios

Zeci de sesizari au fost facute la Garda de Mediu de catre localnici. In urma acestora, institutia a demarat o ancheta si a descoperit sursa poluarii cu praf.

Se pare ca totul s-a produs in urma unei pene de curent care a oprit instalatiile tehnologice ale rafinariri Brazi. In momentul repunerii in functiune a acesteia, instalatia a imprastiat pulberea in atmosfera.

Operatorul risca amenzi uriase pentru poluarea din atmosfera.

"Din primele informatii obtinute de la fata locului, avaria s-a produs ca urmare a caderii de tensiune din statia electrica proprie a operatorului, astfel s-a oprit accidental functionarea cazanelor de abur ceea ce a condus la oprirea fortata a mai multor instalatii tehnologice.

In procesul de repornire al instalatiei tehnologice de Cracare Catalitica, ca urmare a unor defectiuni tehnologice la sistemul de separare catalizator de gazele arse, acestea nu au mai urmat traseul de filtrare, ceea ce a condus la eliberarea in atmosfera de pulberi de catalizator (praf de culoare alba) cu miros sfecific acestuia provocand disconfort locuitorilor din imprejurimi", se arata intr-un comunicat al Garzii de Mediu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea