Social

#miros de ars #miros de cauciuc ars #poluare masiva # poluare bucuresti #incendiu #bucuresti

Poluare masiva in Bucuresti! Bucurestenii s-au trezit din cauza mirosului de cauciuc ars

Bucurestenii s-au trezit in aceasta dimineata din cauza mirosului puternic de ars si a fumului inecacios. Datele adunate de statiile de monitorizare a aerului arata depasiri masive ale limitei de poluare.

Zeci de persoane au facut sesizari, insa desi mirosul este similar cu cel de cauciuc ars, Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat pentru Digi24 ca nu este vorba despre plastic sau cauciuc ars, ci de un incendiu de vegetatie.

„Avem un incendiu de vegetatie. In urma incendierii unei zone semnificative de vegetatie in zona Peris din judetul Ilfov, ard mocnit batalurile, bazinele de acumulare ale fostei ferme de porci. Arderea acestor resturi genereaza miros specific si fum inecacios, resimtit de locuitorii din vecinatate si evident de noi, cei din Bucuresti, ca urmare a vitezei si directiei vantului”, a spus Costel Alexe, la Digi24.

„Echipele Garzii de Mediu si APM sunt pe teren in nordul Capitalei pentru a gestiona situatia si pentru a evaua impactul incendiului de vegetatie, cel mai puternic resimtindu-se in Corbeanca, Buftea, Otopeni. In aceasta dimineata am avut discutii cu cei de la ISU, care sunt pe teren si in datoria carora este stingerea acestui incendiu”, a adaugat el.

Garda de Mediu a precizat ca suprafata care arde este de aproximativ 30.000 de metri patrati.

„Avand in vedere numeroasele sesizari ale cetatenilor din zona comunelor Mogosoaia, Corbeanca, Peris cu privire la poluarea aerului, comisari ai Garzii Nationale de Mediu din cadrul Comisariatului Judetean Ilfov s-au deplasat in zona, pentru verificari.
In urma controlului efectuat, astazi, pe teritoriul administrativ al comunei Peris, la limita cu judetul Dambovita, la nord-nord-vest de Comuna Corbeanca, s-a constatat prezenta unui incendiu de vegetatie spontana uscata, care ardea mocnit, cu degajare de fum, fara flacara, pe o suprafata de aprox 30.000 mp.
Din datele obtinute de la Primaria Peris, rezulta ca pe terenul incendiat se afla batalurile fostei ferme de porci, arderea acestor resturi generand mirosul specific si fumul inecacios, resimtit de catre locuitorii din vecinatate.
Din informatiile existente in baza de date a UAT Peris, proprietarul terenului incendiat ar fi o societate aflata in insolventa, insa, viceprimarul localitatii Peris a afirmat ca baza de date cu privire la proprietarul acestor terenuri nu a fost actualizata.
In vederea limitarii extinderii si lichidarii focarelor de incendiu, reprezentantii legali ai UAT Peris au dispus prezenta, la locul incendiului, a doua autospeciale si a unui excavator.
In timpul controlului, au fost impuse UAT Peris urmatoarele masuri cu termene:
- identificarea proprietarul/proprietarii terenurilor in vederea sanctionarii contraventionale
- impunerea de masuri in vederea reducerii efectelor incendiului
- monitorizarea si supravegherea focarelor de incendiu, pentru limitarea efectelor produse.”, a scris Garda de mediu pe pagina de Facebook.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea