Social

#amenzi #politia rutiera # verificari #anvelope iarna

Politistii rutieri au inceput sa verifice daca soferii circula cu anvelope de iarna

Politistii de la Brigada Rutiera au organizat filtre rutiere in regiunile in care a inceput sa ninga, pentru a verifica daca autoturismele sunt echipate corespunzator pentru sezonul de iarna.

Politistii rutieri vor acorda atentie sporita autovehiculelor a caror masa depaseste 3,5 tone, care trebuie sa fie dotate cu dispozitive antiderapante, se arata intr-un comunicat de presa postat luni pe site-ul Politiei Romane.

Soferii sunt obligati sa-si echipeze autovehiculele cu anvelopele de iarna atunci cand circula pe drumuri acoperite cu polei, gheata sau zapada, conform legislatiei care a intrat in vigoare in toamna anului trecut.

In cazul in care masina nu este echipata pentru sezonul rece, politistii rutieri pot retrage certificatul de inmatriculare. La aceasta masura se adauga si o amenda cuprinsa intre 630 si 1.470 de lei (8 si 21 puncte de amenda).

Conducatorii auto sunt sfatuiti de politisti sa consulte in prealabil buletinele meteorologice valabile pentru zona pe care o vor tranzita si sa evite schimbarile bruste de directie si franare ale autovehicului.

De asemenea, se recomanda ca soferii sa aiba in dotare o lopata, perie/matura, racleta, sac cu sare/nisip si lanturi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea