Social

#morti #protest #incident #politisti #kosovo

Politistii romani din Kosovo, anchetati de o comisie independenta

Rolul politistilor romani in cazul mortii unor tineri intr-un eveniment in Kosovo va fi anchetat de o comisie independenta . Cei doi albanezi kosovari si-au pierdut viata in cursul unei demonstratii in orasul Pristina , in 2007, dupa ce membrii unitatii romane au deschis focul cu gloante de cauciuc .

In incidentul din 10 februarie 2007, politistii romani au deschis focul cu gloante de cauciuc catre o multime de protestatari care luau parte la o manifestatie in orasul Pristina. In urma acestei actiuni doi tineri de origine albanezo-kosovara au murit.

O ancheta efectuata in 2007 de catre membrii misiunii ONU a descoperit faptul ca protestatarii au murit cel mai probabil din cauza utilizarii necorespunzatoare a gloantelor de cauciuc de catre membri neidentificati ai unitatii romane. In timpul investigatiei, s-a decis ca unitatea romana sa fie retrasa din Kosovo.

Autoritatile locale nu au inceput o ancheta independenta, insa investigatia din Romania nu a reusit identificarea autorilor. Audierile publice in acest caz urmau sa inceapa la 19 martie, insa autoritatile au decis amanarea lor pana in luna iunie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea