Social

#politie #arme de foc #prima #mai #infractor

Politistii, incurajati cu prime sa-si foloseasca mai mult armele

Politistii vor primi prime pentru folosirea armei din dotare la capturarea hotilor. Noul Cod Penal prevede pedepse grave pentru infractorii care agreseaza un politist, dar pana la implementarea lui, fortele de ordine sunt incurajate sa foloseasca armele de foc pentru a rezolva mai repede cazurile.

Dupa ce anul trecut peste 300 de politisti au fost agresati de infractori si armele au fost folosite in doar 100 de cazuri, in ultimele luni, s-au inregistrat 50 de cazuri de ultragiere a politistilor in misiune si la fel de multe cazurile in care acestia au folosit armele pentru a opri sau imobiliza infractorii.

"Este o initiativa buna, atata vreme cat nu se va ajunge la abuzuri. Si rezultatele se vad: de la inceputul acestei luni nu a fost zi in care politistii sa nu foloseasca armele chiar si numai pentru a avertiza infractori. Asta, in conditiile in care, in special de teama anchetelor care implicau o perioada destul de lunga de suspendare, pana acum aveam, in medie, doar saptamanal cate un caz in care un politist folosea pistolul", sustin oficialii politiei, citati de Evenimentul Zilei.

Oamenii legii sunt incurajati astfel cu prime platite din banii publici sa foloseasca mai des armele de foc pentru a rezolva anchete si pentru a-si imbunatati imaginea.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea