Social

Politistii incheie saptamana protestelor

Politisti in strada. Nu, nu este vorba de mai multi agenti de circulatie in traficul bucurestean, ci de peste 4.000 de politisti din toata tara care vor veni maine dimineata la Bucuresti pentru a participa la un protest. Aceasta manifestatie va incheia o saptamana activa pe planul protestelor, in care in strada au iesit si pensionarii, si profesorii, si muncitorii de la Dacia.

Liviu Butunoi, seful Sindicatului National al Politistilor, a anuntat astazi ca protestul oamenilor legii vine dupa patru luni de negocieri cu ministerul de Interne in care nu s-a ajuns la nici o solutie pentru problemele politistilor.

Acestia cer in primul rand promovarea de urgenta a proiectului de modificare a legii privind statutul politistului, acordarea de asistenta juridica gratuita in cazul politistilor dati in judecata pentru fapte legate de activitatea lor. In plus, reprezentantii sindicatului au ridicat si problema orelor suplimentare de munca.

Liviu Butunoi sustine ca sunt politisti care lucreaza chiar si 300 de ore pe luna, dar nu isi mai recupereaza niciodata zilele libere.

Acest protest vine dupa o saptamana agitata la capitolul manifestatii in Romania. Daca la inceputul saptamanii pensionarii au protestat in fata Palatului Victoria cerand respectarea promisiunilor facute de guvernanti fata de pensionari, respectiv pensii mai mari si un nivel de trai mai bun, ieri, la Pitesti a avut loc protestul sindicalistilor de la Uzinele Dacia la care au participat cateva mii de persoane, grevistilor pitesteni adaugandu-li-se si reprezentanti ai confederatiilor sindicale din intreaga tara.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea