Social

#piolitisti new york #unitati de elita #atacuri bombay

Politistii din New York, antrenati pentru a trece de atacuri teroriste

Politia din New York a inceput sa antreneze ofiterii sa foloseasca arme grele, pentru a ajuta unitatile de elita SWAT sa raspunda unui atac asemanator celui din Bombay, a declarat joi in Congres un inalt oficial din politie , Ray Kelly.

Comisarul Kelly si mai multi oficiali federali au declarat, in cursul unei audieri la Comisiei pentru securitate interna a Senatului, ca impactul paralizant si mediatizarea atacurilor de la Bombay, care au durat trei zile si s-au soldat cu moartea sau ranirea a circa 500 de persoane, ar putea inspira al-Qaida si alte grupari militante sa incerce astfel de tactici si in Statele Unite.

"Unul dintre cele mai importante aspecte ale acestui atac a fost schimbarea de tactica, de la atentatele sinucigase cu bomba la un asalt militar in stil comando cu echipe mici, dar bine pregatite si inarmate, care au lansat atacuri simultane", a declarat acesta, citat de Reuters.

Charles Allen, subsecretar in Departamentul pentru Securitate Interna, insarcinat cu serviciile de informatii, a avertizat ca "o reactie la un atac terorist similar intr-un oras mare din Statele Unite ar fi dificila".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea