Social

Politistii ameninta cu un miting impotriva magistratilor

Politistii mureseni se pregatesc, intr-o actiune fara precedent, sa iasa in strada pentru a manifesta impotriva Parchetului. Ei sunt revoltati ca unele persoane care au agresat, repetat, doi agenti din Targu Mures au scapat nepedepsiti, a anuntat, sambata, Mircea Lupu, presedintele executiv al Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor "Prolex".
Acesta a mentionat ca, in ultimele 10 luni, in intreaga tara, peste 60 de politisti au suferit vatamari in timpul serviciului. Sindicatul "Prolex" a cerut interventia procurorului general al Romaniei, Ilie Botos , dupa ce politistii au fost batuti de fiul unui patron de macelarie din municipiul Targu Mures . Agresorul s-a razbunat pe politistii care i-au aplicat o sanctiune contraventionala. Unul dintre politisti a fost a doua oara batut, dupa ce solutionarea plangerii penale, formulata la Parchetul de pe langa Judecatoria Targu Mures, s-a tergiversat la nesfarsit. In aceasta situatie, agentul Sebastian-Florin Pop a formulat o alta plangere penala impotriva batausului si a complicilor acestuia.
"Ramanerea in libertate a agresorilor nu este prin nimic justificata si asteptam ca plangerea sa fie admisa de prim-procurorul Parchetului.
Daca nu, in doua saptamani vom organiza un prim protest public la Targu Mures, unde, cu peste 760 de politisti, avem cea mai puternica filiala din tara. Persoane care incalca ostentativ legea beneficiaza de o nejustificata intelegere din partea justitiei, iar acest fapt nu-l mai toleram", a declarat Mircea Lupu.
Sindicatul "Prolex" beneficiaza de sprijinul filialei Mures a CNSLR Fratia, care va mobiliza, la acel miting, reprezentanti ai tuturor sindicatelor din confederatie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea