Social

#politisti si judecatori #oprirea luptei antidrog

Politisti si judecatori din SUA recomanda legalizarea drogurilor

O organizatie a politistilor si judecatorilor americani pledeaza pentru oprirea "luptei antidrog" - o politica de interdictie care a esuat, in opinia lor - si propun legalizarea pentru un mai bun control al fenomenului.

"Lupta impotriva drogurilor (War on drugs) este un esec, o tragedie nationala care cere o reforma imediata", a declarat marti, intr-o conferinta de presa, Richars Van Wickler, un oficial al sistemului penitenciar din statul New Hampshire. El este membru al grupului "We can do it again", in care sunt membri functionari din politie, judecatori si militanti care vor schimbarea politicii autoritatilor in aceasta privinta, relateaza AFP.

"La fel cum interzicerea alcoolului le-a permis gangsterilor ca Al Capone sa faca avere, caracterul ilegal al pietei drogurilor ajuta acum la finantarea cartelurilor internationale si retelelor teroriste, ca al-Qaida si talibanii", potrivit unui raport publicat marti de organizatie.

Raportul precizeaza ca, inainte de lansarea, in 1970, a politicii de "lupta antidrog", patru milioane de americani recunosteau ca luasera la un moment dat un drog ilegal (2% din populatie). In 2007, 114 milioane de americani (46% din populatie) recunosteau consumul de droguri.

Statele Unite se confrunta cu cel mai mare nivel de consum de marijuana si cocaina, avand, in acelasi timp, si cea mai puternica politica de combatere a acestor obiceiuri , potrivit raportului, care apreciaza ca 67% dintre sefii politiei si 76% dintre americani considera ca "razboiul impotriva drogurilor" este un esec.

Expertii au adaugat ca, in pofida luptei antidrog, substantele au devenit mult mai puternice si concentrate. "Puritatea medie a cocainei en detail a ajuns de la 40% in 1981 la 70% in 2003, iar pretul a scazut, la vanzarea en gros, cu 84% in aceasta perioada".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea