Social

Politisti romani, in ajutorul infractorilor romani de peste hotare

Romanii, paziti de politisti romani in statele Uniunii Europene. Ministerul Internelor si Reformei Administrative a decis ieri operationalizarea unei unitati mobile care sa aiba capacitate de interventie operativa in statele europene.  

Aceasta unitate va aparea dupa ce Serviciul de combatere a infractiunilor savarsite de cetatenii romani in strainatate , din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane va fi reorganizat si suplimentat cu personal si va avea competenta si in statele UE si pe cele non-UE.

Politistii din aceasta unitate vor avea “in grija” cetatenii romani din strainatate si vor putea solutiona cererile de asistenta judiciara si politieneasca internationala venite din partea acestora. In plus, ei vor putea coordona activitatile care ii vor avea in centrul atentiei pe minorii romani aflati in dificultate pe teritoriul altor state, vor monitoriza, sprijini si indruma structurile teritoriale si de colaborare inter-institutionala.

Conform oficialilor romani, principalul avantaj pe care il ofera aceasta activare a acestei structuri este acela ca ofiterii romani se vor putea deplasa operativ in tari din Uniunea Europeana atunci cand este nevoie de ei, adica de cate ori infractiunile savarsite de cetateni romani necesita si prezenta romaneasca in ancheta.

Conform situatiilor inregistrate la minister in primele doua luni din 2008 au fost inregistrate 453 cereri de asistenta politieneasca, la nivelul Serviciului de combatere a infractiunilor savarsite de cetatenii romani in strainatate, cu jumatate mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut. Datele mai arata ca infractiunile preferate ale cetatenilor romani aflati in strainatate sunt furturile, prostitutia , cersetoria, falsurile, inselaciunile si talhariile.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea