Social

#ofiter #politie #sculeni #trafic de persoane #luare #mita #judecată

Politisti de frontiera, trimisi in judecata pentru trafic de persoane si luare de mita

Procurorii DIICOT au trimis in judecata sub acuzatia de luare de mita si doi ieseni care lucreaza in punctul de trecere .

Cei doi subofiteri, unul in varsta de 28 de ani si altul de 29 de ani, sunt acuzati ca au facilitat iesirea din tara a sase cetateni romani fara indeplinirea conditiilor prevazute de lege la vremea respectiva, informeaza NewsIn.

"In situatia in care instanta se va pronunta cu privire la vinovatia acestora, prin hotarare definitiva si irevocabila, cei doi vor fi dati afara din Politia de Frontiera. Momentan, ei au fost pusi la dispozitia unitatii. Pe linie administrativa, s-a dispus ca cei doi lucratori sa nu mai desfasoare activitati de control la trecerea frontierei in PTF ", se precizeaza in comunicatul DPF Iasi.

Rechizitoriul intocmit de procurorii DIICOT arata ca cei sase romani trecuti ilegal frontiera au iesit din tara in perioada noiembrie 2005 - februarie 2006 ajutati de administratorul unei si cu sprijinul celor doi subofiteri de la DPF Iasi, in conditiile in care unul din politisti a primit in schimb si diverse sume de bani.

Patronul firmei de transport este cercetat, alaturi de subofiteri, pentru savarsirea infractiunii de trafic de migranti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea