Social

#turcia #arestari #lovitura de stat

Politia turca a arestat la Istanbul doi fosti generali

Scandal in Turcia privind presupusa lovitura de stat planuita de ofiteri cu rang superior din armata ia amploare. Duminica, doi fosti generali au fost arestati sub acuzatia de terorism.

Mii de sustinatori ai Constitutiei laice a Turciei au protestat in zeci de orase ale tarii fata de retinerea ofiterilor.

Protestatarii au cerut eliberarea celor arestati si au strigat sloganuri impotriva premierului Recep Erdogan. Potrivit mass-media turce, cei doi fosti generali sunt suspectati ca apartin unei organizatii secrete prolaice si ultranationaliste, din care fac parte numerosi ofiteri.

Arestarea lor a venit la capatul unei anchete de anvergura a politiei, in urma careia 21 de oameni, cunoscuti ca opozanti ai Partidului Justitei si Dezvoltarii, aflat la putere, au fost arestati.

Concomitent, politistii au descoperit planurile secrete ale unui vast complot: astazi urmau sa aiba loc ample demonstratii antiguvernamentale in 40 de provincii, confruntari cu fortele de ordine si chiar sa fie comise asasinate.

Arestarea celor 21 de complici a avut loc cu numai cateva ore inainte ca justitia sa se pronunte in legatura cu Partidul Justitiei, acuzat de incalcare a Constitutiei laice si tentativa de islamizare a tarii.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea