Social

#permis auto #accident #politie

Politia Rutiera nu mai poate tine sub control soferii problema: "Este o dementa"

Numarul de accidente rutiere soldate cu morti si raniti este in crestere, iar Politia Rutiera se simte neputincioasa in fata soferilor care merg din ce in ce mai repede si mai periculos. Seful Politiei Rutiere, despre soferii inconstienti: "Este o dementa !".

Comisarul-Sef Lucian Dinita, Seful Politiei Rutiere, spune ca Curtea Constitutionala le da dreptul soferilor periculosi sa-si mentina dreptul de a conduce.

"Ajung sa mearga cu 130 km la ora in centrul Bucurestiului , se rastoarna cu masinile, trec pe rosu. Au inceput sa creada ca drumurile sunt ale lor. Sunt efecte in timp ale deciziei Curtii Constitutionale, prin care pot contesta oricand orice. Politistul le ia carnetul si ei spun: Raman la volan, gata, am scapat! Ba, nu ai ce sa imi faci, pana se solutioneaza, mai vedem noi. Pana atunci conduc. Daca societatea romaneasca nu vrea sa se destepte, nu avem nicio sansa si asistam, asa, la scene incredibile", a declarat Dinita, pentru Gandul.

In Romania, aproape jumatate dintre autorii de accidente grave scapa de puscarie si doar 30-40% dintre amenzile de circulatie sunt platite.

"Este necesara infiintarea unor instante de circulatie, care sa judece situatiile de urgenta, cum sunt in toate statele civilizate. Intai platesti si apoi contesti, nu ca la noi. Apoi, sanctiunile trebuie sa fie mai dure. Recuperarea banilor din amenzi nu tine de Politia Rutiera. Trebuie infiintate structuri de recuperare a amenzilor. Daca instanta ii respinge plangerea soferului sanctionat, cine mai plateste? Structurile fiscale, Ministerul Finantelor trebuie sa se ocupe, asa cum se ocupa si de evaziunea fiscala", a mai spus Dinita.

Masurile luate pana acum de Politia Rutiera includ cresterea exigentei la examenul pentru obtinerea permisului auto si folosirea a cat mai multe radare.


Citeste si

Jumatate dintre soferii periculosi scapa de inchisoare

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea