Social

# tentativa de frauda #black friday #frauda

Politia Romana AVERTIZEAZA populatia! Metode de inselatorie de Black Friday

 Se apropie perioada cu cele mai mari reduceri din an. Unele magazine si lanturi comerciale au inceput deja sa afiseze reduceri specifice perioadei de Black Friday.

 

Insa, in ciuda faptului ca Black Friday se doreste a fi o zi de reduceri, este si o zi in care infractorii profita de naivitatea oamenilor. Cela mai comune practici ale fraudei de Black Friday au loc in mediul online, acolo unde reducerile sunt fictive si inselatoare, anunta politistii.

Politia Romana trage un semnal de alarma si le recomanda cumparatorilor sa fie atenti de unde isi achizitioneaza produsele. Asta, deoarece au fost inregistrate numeroase cazuri de frauda in mediul online. 

Totodata, pentru a face cumparaturi in siguranta de Black Friday si pentru a nu cadea prada pacalelilor, autoritatile ne indeamna sa fin vigilenti. Mai exact, autoritatile ne indemana sa verificam daca este securizata conexiunea la internet, sa cumparam doar de la magazinele care au aplicatii pentru mobil, sa nu platim in avans, sa comparam preturile si sa cautam in istoricul acestora pentru a nu cadea in capcana reducerilor fictive ori sa fim atenti la politicile de transport si retur. 

De asemenea, autoritatile le recomanda romanilor sa nu isi introduca datele personale sau datele cadrului pe diverse site-uri si sa opteze pentru plata la livrare, pentru a preveni orice tentativa de frauda.

Totodata, plotistii ii indeamna pe romani sa raporteze imediat orice situatie care are potential de frauda.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea