Social

Politia de Frontiera reaminteste atributiile ce-i revin

Politia de Frontiera a precizat, intr-un comunicat remis miercuri Rompres, ca atributiile sale, conform legii, sunt de supraveghere si control al trecerii frontierei, de prevenire si combaterea migratiei ilegale si a faptelor specifice criminalitatii transfrontaliere, de respectare a regimului juridic al frontierei de stat, pasapoartelor si strainilor, precum si de asigurare a intereselor statului roman in toate zonele de competenta.

Aceste precizari vin in urma aparitiei in mass-media a unor declaratii nefondate ale unor sefi de structuri cu care Politia de Frontiera colaboreaza, cauzate de necunoasterea de catre acestia a atributiilor institutiei amintite, a mai precizat sursa citata.

Politia de Frontiera Romana a inregistrat, de la inceputul anului si pana in prezent, rezultate importante pe linia descoperirii de bunuri de contrabanda , contracararea infractionalitatii transfrontaliere, dar mai ales pe linia combaterii coruptiei, dovedind astfel ca politistii de frontiera au inteles importanta activitatii pe care o desfasoara si - cel mai important - au inteles respectarea legislatiei romane.

De asemenea, Politia de Frontiera precizeaza ca in urma masurilor intreprinse la nivelul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera (IGPF) a scazut coruptia in randul personalului propriu.

Politia de Frontiera Romana va continua sa intreprinda masuri ferme in acest domeniu, in scopul alinierii la standardele internationale si al crearii unei imagini pozitive a Romaniei in strainatate, a subliniat sursa citata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea