Social

#concediu medical #verificare #medic de familie

Politia concediilor medicale, in pericol de disparitie

Controalele la domiciliu pentru romanii care au concediu medical ar putea fi suspendate in Camera Deputatilor .

Au trecut cinci luni de cand "politia concediilor medicale" si-a inceput activitatea, dar ordonanta care a infiintat institutia ar putea fi respinsa in parlament.

Actul normativ a primit doua voturi negative de la Comisiile de munca si de Sanatate din Camera Deputatilor si urmeaza sa fie supus votului in plenul Camerei Deputatilor.

Daca deputatii desping ordonanta, beneficiarii concediilor medicale platite de stat vor scapa de controlul efectuat pana acum la domiciliu. In cazul in care nu erau gasiti acasa, Ministerul Sanatatii sista plata contributiilor sociale pentru concediul medical.

Numarul concediilor medicale eliberate in acest an a scazut cu 30% datorita controalelor la domiciliu, arata datele Ministerului Sanatatii, potrivit Romania Libera.

In perioada mai-august 2010, 5.000 de medici si 1.500 de benficiari au fost controlati. 300 de certificate de concediu medical au fost refuzate sau amanate de la plata.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea