Social

#politie #protest #vasile blaga

Politia cere sustinerea romanilor: "Nu mai oferim servicii de calitate"

Dupa o zi fara un impact puternic, politistii vor continua protestul prin reducerea activitatii la 75% si le cer romanilor sa ii sustina.

Sindicaistii din Politie au hotarat reducerea activitatii cu 25%, ca reactie la scaderea salariilor politistilor, odata cu reducerea cheltuielilor bugetare.

Marti, protestul politistilor nu a creat blocaje in trafic, iar echipajele de la Rutiera si Ordine Publica au circulat.

Actiunile politistilor au fost condamnate de Ministrul Internelor, Vasile Blaga, care a explicat, saptamana trecuta, ca statutul legal al politistilor nu le permite sa intre in nici un fel de greva.

"Am vazut unele pozitii ale unor lideri sindicali . Eu le spun un lucru foarte clar: unii dintre ei, si asta ma doare, nu cunosc Statutul politistului. Le recomand sa citeasca cu foarte multa atentie Statutul politistului, pentru ca aici nu putem vorbi nici de greva, nici de 75 la suta, nici de 25 la suta. Ei trebuie sa-si faca datoria, pentru ca altfel vor suporta rigorile legii", a spus Vasile Blaga, citat de Evenimentul Zilei.

Presedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC), Marin Gruia, sustine insa ca protestele vor continua si cere sprijinul romanilor.

"Oamenii trebuie sa se planga pentru ca politia, asa cum e acum, nu mai ofera servicii de calitate. Societatea civila ar trebui sa reactioneze", a spus Gruia.

In cadrul protestului, politistii nu mai dirijeaza circulatia, nu dau amenzi, merg doar la accidentele cu victime si nu mai fac audieri in dosare penale.

Apelurile de la 112 au insa prioritate, iar controalele la frontiera s-au putea chiar inmulti.

"S-ar putea sa devina si mai stricte controalele la frontiera. Auzim atat despre cresterea contrabandei cu tigari si multa lume acuza traficul din vama si evaziunea fiscala. Asa ca e normal sa facem controale si sa actionam cu si mai multa strictete", a mai spus Gruia, citat de Evenimentul Zilei.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea