Social

#impozit forfetar #pnl #antonescu #orban #motiune de cenzura

PNL pregateste motiune de cenzura pe tema introducerii impozitului forfetar

Partidul National Liberal (PNL) va depune o motiune de cenzura impotriva Guvernului din cauza introducerii impozitului forfetar. Presedintele PNL, Crin Antonescu a declarat astazi ca in urma sedintei Consiliului National Executiv a fost luata decizia declansarii acestor proceduri pentru a ataca rectificarea bugetara aprobata de Executiv.

La finalul sedintei, Antonescu a afirmat ca forul national al partidului a mandatat grupurile parlamentare ale PNL sa pregateasca textul unei motiuni de cenzura in care sa fie atacata rectificarea bugetara, in special masura introducerii impozitului forfetar. Aceasta masura este considerata de liderul liberal “un pas hotarat catre desfiintarea cotei unice de impozitare" si "un genocid fiscal".

Pozitia liberalilor fata de aceasta masura fusese anuntata deja de sambata, atunci cand prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat liberalii se vor opune categoric introducerii impozitului forfetar de 6.500 de lei pentru toate firmele si microintreprinderile. Din punctul sau de vedere, aceasta masura ar lasa fara locuri de munca aproximativ 500.000 de oameni, care lucreaza in firme mici , care “nu au capacitatea de a plati acest impozit forfetar anual fiindca profitul lor este practic nesemnificativ”.

Proiectul de Ordonanta de Urgenta de rectificare bugetara aprobat de Guvernul Boc sambata si dat publicitatii de NewsIn arata ca prin impozitul forfetar introdus incepand cu 1 mai, firmele vor plati cel putin patru mii de lei pentru 2009, urmand ca din 2010 impozitul forfetar anual sa fie de 6.500 lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea