Social

PNL pregateste actele de divort

Liberalii pregatesc deja actele de divort, nemaisuportand mariajul dezastruos cu democratii. Crin Antonescu propune modificarea protocolului Aliantei, iar Ludovic Orban solicita ca liberalii sa gaseasca un candidat propriu la Presedintie.

Liderul grupului parlamentar PNL din Camera Deputatilor, Crin Antonescu, propune modificarea protocolului Aliantei. In opinia sa, documentul pe care se bazeaza colaborarea dintre PNL si PD ar trebui sa se rezume la termeni "strict tehnici".
Noul document ar urma sa reglementeze doar colaborarea in scopul guvernarii. Practic, ar urma sa fie mentionate doar anumite obiective, care se traduc prin "actualizarea programului de guvernare".

"De exemplu, cele doua partide ar urma sa stabileasca proiectele de lege pe care le sustin impreuna si pasii care sunt necesari in vederea integrarii."

Protocolul ar urma sa mentioneze care sunt atributiile primului ministru si se propune desfiintarea Consilului National de Coordonare al Aliantei. "Fiecare decizie care trebuie luata in exercitarea puterii poate fi luata foarte bine pe baza legislatiei in vigoare. De exemplu, daca titularul unui anumit post este numit, potrivit legii, de primul ministru, premierul il numeste si gata. Fireste, el poate sa se consulte cu orice partid care sprijina Guvernul. "In nici un caz nu mai este nevoie de acest mecanism suprapartinic care sa ia decizii obligatorii pentru ambele partide", afirma Antonescu.

Il mai sprijina liberalii pe Basescu pentru 2009?

La penultima a partidului, liberalii au hotarat sa il sprijine pentru alegerile prezidentiale din 2009 tot pe Traian Basescu. Insa PNL a conditionat acest pas de sprijinul lui Traian Basescu pentru guvernul Tariceanu. Acum lucurile par a sta diferit. Dupa interviul lui Basescu de miercuri seara, presedintele PNL Bucuresti, Ludovic Orban, a caracterizat atitudinea sefului statului ca fiind "la limita Constitutiei".

El a propus ca liberalii sa-si caute propriul candidat la presedintie: "Este evident ca PNL trebuie sa inceapa procesul de selectie, de desemnare a candidatului la presedintie, care sa reprezinte aspiratiile alegatorilor pro-europeni si pro-capitalism". Interesant este ca ideea pare sa fie impartasita si de Bogdan Olteanu, unul dintre apropiatii lui Calin Popescu Tariceanu. Olteanu a spus ca PNL va discuta si faptul ca presedintele Basescu i-a anuntat ca nu are nevoie de sprijinul lor pentru urmatoarea candidatura la Palatul Cotroceni.

Presedintele, implicat in negocierile pentru functii

Liberalii au tinut sa-i reaminteasca presedintelui Basescu de implicarea sa personala intr-o serie de pe care acum le contesta. "Postul de director general al Loteriei Nationale a revenit Partidului Conservator in urma negocierilor politice din lunile ianuarie-februarie 2005. Tot in aceeasi perioada, in urma insistentelor sale, Traian Basescu a primit dreptul de a nominaliza direct ocupantii posturilor de presedinti ai consiliului de administratie de la RAPPS , precum si conducerile Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca, Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si a portului maritim Constanta", se afirma intr-un comunicat emis de Biroul de presa al PNL.

Aliatii se cearta de la Calafat la Bistrita

De altfel, informatiile referitoare la neintelegerile dintre organizatiile judetene ale celor doua partide curg in fiecare zi. De exemplu, relatiile dintre organizatiile judetene ale PNL si PD Dolj au devenit tensionate, in conditiile in care patru consilieri liberali din Calafat, nemultumiti de conducerea filialei municipale, doresc sa treaca la PD.

Prezent la Craiova, secretarul general al Guvernului, deputatul PNL de Dolj Mihai Voicu, spune ca in cazul celor patru consilieri va fi sesizata si conducerea Aliantei, existand premisele incalcarii protocolului de colaborare. Secretarul general al PD Dolj, Gelu Visan, confirma insa ca doi dintre cei patru consilieri liberali, Constantin Tuta si Constantin Bora, si-au depus deja adeziunile la PD.

La Bistrita, liberalii sunt cei care au starnit nemultumirea democratilor. Presedintele PD Bistrita-Nasaud, Ioan Oltean , i-a acuzat vineri pe liberali de "greutate" si "incetineala" in demersul de dizolvare a Consiliului Judetean, pentru ca astfel au dat posibilitatea PSD de a-si construi o strategie prin care sa contracareze aceasta actiune a Aliantei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea