Social

#lapte #legume #piata

Ploile ne lasa fara lapte si fructe romanesti

Din cauza ploilor din ultima vreme, recoltele fermierilor au fost distruse, iar rezultatul va fi unul nu tocmai placut pentru romani. Mai exact, anul acesta la piata vom gasi mult mai putine branzeturi traditionale sau fructe romanesti.

"In 2009 s-a realizat o productie de 50 litri lapte/cap de oaie , dar anul acesta productia medie este de 30 litri lapte/cap de oaie . Un deficit de produse obtinute in sistem traditional, cum sunt telemeaua de Sibiu sau branza de burduf, se va resimti in lunile de iarna", a declarat Stefan Nicolae, presedintele Agrostar pentru Evenimentul Zilei.

Acesta spune ca statul nu face nimic pentru a schimba aceasta situatie, "vrea sa distruga activitatea de oierit si sa mancam doar produse din import", avand in vedere ca singurul ajutor financiar de care beneficiaza crescatorii de oi si capre in 2010 este cel de 80,36 euro reprezentand plata directa pe cap de animal.

 ( citeste continuarea in Ziare.com )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea