Social

# prapad #grindina #ploi #furtuna #romania

Ploile, grindina si furtunile au facut prapad in tara

Municipiul Bucuresti, dar si judetele Arges, Caras Severin, Dolj, Giurgiu, Gorj, Prahova, Teleorman si Valcea au fost puternic afectate de ploi torentiale, vant puternic si pe alocuri, grindina, in ultimele ore.

Ploaia torentiala si vantul puternic au creat probleme si in judetul Dolj, seara trecuta, pompierii doljeni intervenind pentru evacuarea apei din doua gospodarii din localitatile Bailesti si Amarastii de Jos, dar si pentru indepartarea unor copaci cazuti pe carosabil, in Craiova.

Judetul Arges a fost unul dintre cele mai afectate de fenomenele meteo extreme. Aici temperaturile au scazut brusc si ca furtunile au adus grindina care a distrus gradini si livezi intregi. La Mioveni si in comuna Darmanesti particulele de gheata aveau marimea unor nuci.

Grindina a cazut si in judetul Valcea. In cateva zeci de minute, un strat gros de gheata a acoperit curtile si gradinile.

Probleme au aparut si in judetul Gorj, unde ploile torentiale au dus la inundarea strazilor si au produs pagube. In unele zone apa a ajuns la 30 de centimetri inaltime.

Si Bucurestiul si judetul Ilfov s-au aflat sub cod galben. A plouat torential in cursul noptii dupa ce aseara vantul a batut cu putere si a rupt copaci. Pana la ora 22, pompierii din Capitala avusesera deja 19 interventii. 14 copaci au cazut si au avariat 13 masini. De asemenea, trei panouri publicitare au fost doborate de vant.

Pana joi seara, la ora 23.00, ramane valabila informarea meteorologica emisa de ANM care vizeaza instabilitate atmosferica accentuata in sudul, centrul si sud-estul tarii, precum si in zonele montane.

IGSU recomanda cetatenilor sa respecte urmatoarele reguli in cazul manifestarii vantului puternic si a descarcarilor electrice: sa intrerupa activitatile in aer liber, sa se adaposteasca in casa, intr-o constructie ori intr-un autoturism, sa inchida ferestrele si usile si sa deconecteze aparatele si alte echipamente electrice precum computerele si aparatele de aer conditionat, acestea putand fi defectate ca urmare a descarcarilor electrice atmosferice.

Surse foto: playtech.ro, ziarulargesul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea