Social

#cluj #moldova #inundatii #ploi #cod rosu

Ploi torentiale si inundatii in mai multe judete

Ploi torentiale miercuri noapte in nordul Moldovei . Apa a facut prapad in sase localitati din Suceava, dar si in orasul Campulung Moldovenesc. Hidrologii au emis o atentionare cod rosu pentru patru localitati din judetul Cluj.


Noaptea trecuta in nordul Moldovei, apa a facut prapad in sase localitati din judetul Suceava, dar si in orasul Campulung Moldovenesc. Numai aici, peste 120 de gospodarii au fost complet inundate, iar apa a atins o jumatate de metru la intrarea in oras. Drumul National 17 care face legatura intre Moldova si Ardeal este blocat la aceasta ora pe un sens. Echipe ale ISU au intervenit pentru deblocarea drumurilor si ii ajuta pe oameni sa-si scoata apa din case.

Trenul accelerat 1766 care mergea intre Timisoara si Iasi a ramas blocat miercuri noapte timp de doua ore in dreptul localitatii Pojorata, din judetul Suceava.

70 de copii din Suceava sunt blocati in tabara din Valea Caselor aflata la aproximativ 10 de Campulung Moldovenesc.

Din cauza apei, un camion al ISU Suceava a fost luat de ape. Pana la acest moment nu a fost declarata nicio victima, iar un cartier din campulung moldovenesc este izolat complet din cauza ruperii unui pod.

Sterilul dintr-un iaz de decantare de la Tarnicioara risca sa alunece catre gospodariile din Valea Suhiei si Valea Moldovei. De asemenea, produsele petroliere dintr-o statie de producere a asfaltului s-a revasat pe strazile din localitatea Pojorata, dar si in fantanile oamenilor.

Hidrologii au emis avertizare cod rosu pentru patru localitati din judetul Cluj. Paraul Valea Mare a iesit din matca si a inundat 30 de gospodarii din comuna Sanpaul. Oamenii s-au chinuit ore in sir sa scoata apa si namolul din curti. Pe Drumul European 81, cateva autoturisme au ramas pur si simplu blocate in apa. Doar masinile de mare tonaj au reusit sa strabata portiunile acoperite de apa. Si in Cluj-Napoca, o ploaie de scurta durata a inundat mai multe gospodarii. Pe o strada, apa a fost atat de mare, incat a acoperit masinile si le-a smuls numerele de inmatriculare.

In judetul Harghita, o rupere de nori a lasat fara curent electric cinci sate din sudul judetului. Vantul, care a suflat cu 65 de kilometri pe ora, a rupt cablurile unei linii de medie tensiune care alimenteaza localitatile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea