Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Plesu, Djuvara si Rebengiuc apara Bordeiul

A inceput stringerea de semnaturi pentru interzicerea constructiilor pe terenul din Primaverii. Andrei Plesu, Victor Rebengiuc si Neagu Djuvara sint trei dintre intelectualii care sustin initiativa pastrarii parcului Bordei din Bucuresti drept spatiu verde, a anuntat primarul sectorului 1, Andrei Chiliman. Pina in acest moment s-au strins 2.800 de semnaturi electronice in sprijinul demersului. “Fac un apel consilierilor generali sa nu se lase santajati de Videanu, care este portavocea lui Costanda sa aprobe rapid un plan urbanistic zonal”, a spus Chiliman. Omul de afaceri Costica Costanda, proprietarul terenului de 3,3 hectare din parcul Bordei, a obtinut luna trecuta in instanta despagubiri de 17 milioane de dolari, dupa ce Consiliul General a refuzat timp de trei ani sa-i aprobe un plan urbanistic care permitea cresterea suprafetei construite de la 15 la 40% din teren. De asemenea, instanta a dispus ridicarea regimului de inaltime a cladirilor cu un etaj la cele cu patru etaje. Primarul Chiliman sustine ca batalia juridica nu e incheiata. “Am primit o informatie cum ca titlul de proprietate este atacat in instanta de niste cetateni, cred ca la Judecatoria Sectorului 1”, a spus Chiliman. Adriean Videanu, primarul general al Capitalei, a declarat miercuri ca in urmatoarea sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti va propune aprobarea planului urbanistic zonal al parcului Bordei. Videanu sustine ca era de asteptat ca proprietarul parcului sa obtina cistig de cauza si ameninta ca ii va pune la plata pe consilierii care au votat impotriva planului urbanistic. Chiliman considera ca graba cu care Videanu incearca sa rezolve problema parcului Bordei prin acordarea de despagubiri omului de afaceri Costica Costanda, in momentul in care planul urbanistic zonal va fi aprobat, este una suspecta, iar dosarul acestui caz are puncte subrede, care trebuie cercetate in detaliu. “Nimeni nu a vazut acea hotarire judecatoreasca definitiva si irevocabila a Curtii de Apel”, a completat Chiliman. Pe de alta parte, Costanda s-a aratat dispus sa renunte la despagubirile acordate de instanta daca municipalitatea ii permite sa construiasca zgirie-nori, prin ridicarea regimului de inaltime a terenului. Acuzatiile lui Vanghelie La rindul sau, primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, acuza ca membri ai PD si prieteni ai primarului Videanu obtin bani din administrarea Satului Francez, construit pe un teren cedat de Costanda in schimbul parcului Bordei. Potrivit lui Vanghelie, in partea stinga a Satului Francez, proprietarii unei parti din terenuri, „cumparate“ de la primul proprietar, sint, in prezent, Berceanu , Videanu si „domnul Bogart, prieten de familie cu domnul Videanu“, iar Satul Francez, in momentul de fata, este administrat de „grupul Elena Udrea, Bittner si echipa Cocos“. Primarul Adriean Videanu a respins toate acuzatiile, catalogindu-i pe primarul Chiliman ca „ipocrit“, iar pe Vanghelie drept „jalnic“.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea