Social

#alge #plaja #vacanta mare #alege marine #alge litoral

Pleci la mare in weekend? Litoralul este invadat de alge!

Algele risca sa iti strice vacanta petrecuta la mare. Si asta pentru ca, dupa cateva zile cu temperaturi aflate la pragul caniculei, plajele statiunilor de pe litoralul romanesc au fost invadate de alge. Daca nu sunt stranse rapid, acestea putrezesc si emana un miros puternic.

Reprezentantii Directiei Apelor Romane spun ca cele mai mari cantitati de ierburi marine se gasesc pe plajele din municipiul Constanta, Eforie Nord, Eforie Sud, Costinesti, Venus, Saturn, Jupiter si Mangalia, arata digi24.ro.

Daca pe unele plaje se poate vorbi deja despre o invazie, in altele prezenta este inca in limitele cantitatilor normale. Chiar si asa, turistii care sunt deja la mare se plang de disconfortul creat de scaldatul in apa marii in prezenta algelor.

Obligatia curatarii plajelor revine administratorilor acestora, iar in cazul in care se vorbeste despre invazie se intervine cu utilajele speciale ale Administratiei Bazinale Dobrogea Litoral.

Fenomenul de inflorire a algelor este destul de obisnuit la Marea Neagra in aceasta perioada a anului, cand temperturile crescute favorizeaza dezvoltarea ierburilor marine, sustin specialistii.

Sursa foto: ziaruldeinvestigatii.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea