INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Platim ca in Cehia, cistigam ca in Romania

Desi sintem pe locul doi in topul saracilor din UE, cosul zilnic costa cit in tari cu un PIB pe cap de locuitor dublu fata de cel al Romaniei. Mincarea si bauturile nonalcoolice care umplu cosul zilnic al romanilor sint mai scumpe decit cele din Ungaria, Cehia, Polonia, Slovacia, Letonia si Lituania, arata o statistica realizata de Eurostat . Toate aceste state au insa un PIB pe cap de locuitor mult mai mare decit Romania (de peste doua ori, in cazul Cehiei), si mult mai aproape de media europeana, de 23.600 de euro. Romanii beneficiaza, conform tot unei statistici Eurostat, de o putere de cumparare de 8.900 de euro pe an, o treime din media comunitara . Statistica ia in calcul pretul a peste 500 de produse, printre care piinea, carnea, produsele lactate , bauturile alcoolice si tigarile. Romania a reusit chiar performanta de a depasi media preturilor din Austria, Germania si Spania, pentru produsele lactate si oua. Bulgarii, cu un venit doar cu putin mai mic decit romanii, au insa cel mai ieftin cos zilnic din UE. La polul opus se situeaza Danemarca, Irlanda, Suedia si Finlanda, unde preturile la alimente depasesc cu aproape 50% media europeana. Piinea si cerealele sint de 3,5 ori mai scumpe in Danemarca decit in Bulgaria, iar carnea de trei ori. Laptele, brinza si ouale sint foarte scumpe in Cipru si Grecia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea