Social

#card #banci #piata #plata cu cardul

Plata cu cardul si la tarabele din piete

Constantin Popa, un parlamentar din Buzau, a depus recent in Parlament un proiect legislativ prin care cere ca, pe viitor, 90% din platile romanilor sa fie facute cu cardul bancar. Aceasta initiativa a fost vehiculata in urma cu putin timp si in Suedia.

Astfel, potrivit proiectului initiat de senatorul Constantin Popa, toate magazinele sau micii producatori din piete vor trebui sa isi achizitioneze cititoare de carduri. Senatorul sustine ca, prin aceasta metoda, in curand, nu vom mai folosi bani lichizi, iar evaziunea fiscala va fi redusa semnificativ.

"Este atat de simplu sa reducem evaziunea fiscala sau spaga. Banca urmareste absolut toate tranzactiile pe care le face omul sau firma cu banii si stie unde se duc sau pe ce se duc. Nu se va putea da spaga, caci esti urmarit la leut, iar autoritatile te vor intreba ce ai facut cu banii. Cred ca nu este o problema ca fiecare vanzator, ma refer la magazine, dar si la cei care vand, sa zic, in piata, sa aiba un aparat de citit carduri. E cat un telefon mobil", a declarat Constantin Popa.

Plata cu cardul a fost deja introdusa in piata Prosper din sectorul 5 al Capitalei, in urma cu ceva timp, asa ca ideea senatorului nu pare una imposibila.

Sursa foto: capital.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea