INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

#risc de prabusire #planseul unirii #soferi #pietoni

Planseul Unirii, un “pericol public”. Riscul de prabusire este urias. Pietonii si soferii, in pericol

Primaria Sectorului 4 din Bucuresti a anuntat ca Planseul Unirii prezinta un risc major de prabusire in anumite zone, in lipsa unor interventii urgente, potrivit unei expertize tehnice recente. Specialistii avertizeaza ca starea structurii este precara, iar infiltratiile si degradarile deja existente pot duce la cedari care ar putea pune in pericol numeroase vieti omenesti.

 

Zona cea mai afectata este in apropierea intersectiei cu pasajul subteran Unirii, unde au fost identificate doua fundatii deteriorate. Acestea prezinta risc de colaps, ceea ce ar putea provoca prabusirea partiala sau totala a structurii. Desi in alte zone, eventualele cedari ar putea genera accidente grave, specialistii precizeaza ca nu toate vor duce la un colaps general al planseului. Totusi, situatia este amplificata de infiltratiile care slabesc in mod constant fundatiile si terenul din jur.

Conform raportului, Bucurestiul fiind situat intr-o zona seismica, riscul unor accidente majore creste considerabil. Chiar daca intreg planseul nu este catalogat ca pericol public, existenta infiltratiilor si deteriorarile inregistrate impun masuri rapide pentru consolidarea structurii.

"In aceasta zona, care se afla si sub o zona intens circulata, cedarea completa a acestor fundatii va antrena colapsul structurii in zona respectiva, spre deosebire de celelalte zone in care cedari ale antretoazelor si/sau placii de beton dintre grinzile principale, desi pot conduce la accidente cu consecinte deosebit de grave, nu vor conduce totusi la colapsul general al structurii. (...)

Consecintele unor astfel de cedari sau chiar numai slabiri ale terenului de fundare consideram ca sunt evidente, mai ales ca Bucurestiul se afla intr-o zona seismica majora. (...) Desi nu se poate afirma ca intreg planseul Unirii se poate constitui intr-o zona cu potential de pericol public, anumite zone din acesta cu siguranta se pot incadra in aceasta categorie si, in plus, posibilitatea existentei infiltratiilor pe lungimea acestuia poate conduce totusi la ideea ca intreg ansamblul podului peste raul Dambovita la Unirii este in mod indirect un pericol public la siguranta cladirilor din zona", au precizat specialistii. 

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a declarat ca va elibera autorizatia de construire doar dupa ce Primaria Sectorului 4 va depune toate avizele necesare, conform legii. Desi expertizele subliniaza nevoia urgenta de interventie, nu exista suficiente motive pentru eliberarea autorizatiei in regim de urgenta. In contextul acestor lucrari, se estimeaza ca traficul rutier din centrul Bucurestiului va fi afectat pentru cel putin doi ani.

''Voi elibera autorizatia de construire dupa ce Primaria Sectorului 4 va depune toate avizele solicitate, intocmai cum prevede legea. Am dat termen pana vineri, 27 septembrie, functionarilor din Primarie sa faca o verificare a avizelor depuse pana la aceasta ora'', a spus primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, in cadrul unui comunicat.

 ''Din toate expertizele tehnice analizate rezulta clar nevoia de consolidare a planseului, insa niciunul dintre documente nu justifica eliberarea in regim de urgenta a autorizatiei'', a mai adaugat Nicusor Dan.

In aceste conditii, situatia Planseului Unirii ramane una critica, iar vietile oamenilor sunt puse in pericol. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea