Social

#vacanta #plaja #muntenegru

Plaja low-cost de cinci stele la Adriatica

Muntenegru e o destinatie potrivita pentru romanii care vor sa faca plaja intr-un decor pitoresc, la Marea Adriatica .

Plajele de calitate si preturile rezonabile sunt principalele atuuri ale acestei destinatii. Oferta este consistenta: peste 73 de kilometri de plaja, atat cu nisip, cat si cu pietris. Calitatea plajelor nu poate fi pusa la indoiala in conditiile in care peste 10 dintre acestea sunt certificate „ blue flag “, certificat care atesta calitatea plajei si a apei.

Plajele „blue flag“ sunt in zonele Budva , Herceg Novi, Tivat si Bar. Pe langa a sta la soare turistii pot vizita obiectivele turistice. In Muntenegru se pot vizita manastiri, orase vechi, dar se pot vedea si peisaje impresionante.

Budva este una dintre principalele zone turistice ale acestei tari cu cei 21 de kilometri de plaja.
Orasul vechi este construit pe o mica peninsula. Are un farmec aparte, dat de constructiile vechi si stradutele cochete. Zidurile orasului vechi, construite in timpul dominatiei venetiene, si Citadela construita in secolele V-VI i.e.n., unde in prezent este o scena de teatru, sunt printre principalele puncte de atractie ale orasului.

Manastirea Sfantul Ivan, construita in secolul al VII-lea, si Manastirea Sfanta Maria, ridicata in anul 840, sunt alte locuri care merita vizitate. Se poate opta si pentru o excursie de o zi pe Insula Sveti Nikola, loc care se remarca prin plaje si peisaje naturale. Punctul forte al zonei il reprezinta insa plajele. Sunt nu mai putin de 17 locuri amenajate unde se poate face plaja. Cele mai cunoscute sunt Mogren, Ocaso, Sveti Toma, Lucice si Petrovac.

O alta zona cunoscuta printre pasionatii de turism este Herceg Novi, intrata in circuitul turistic inca din secolul al XIX-lea. Cei care vin pentru a face plaja au de unde alege, deoarece au la dispozitie zeci de astfel de locuri. Cea mai mare plaja este Blatna Plaza, situata in Sutorina, la doar cativa kilometri de Herceg Novi. Are o suprafata de 9.000 de metri patrati.

Cea mai buna plaja cu nisip este considerata insa Rafaello. Foarte cautata este si plaja Dobrec, de pe peninsula Lustica. Pe aproape toate plajele sunt sezlonguri cu umbrele si dusuri. Cel mai sudic oras de pe coasta statului Muntenegru este Ulcinje. Aici se afla cea mai lunga plaja de la Marea Adriatica, Velika Plaza, cu o lungime de 13 kilometri.

In varf de sezon, o noapte de cazare pentru o camera dubla dintr-un hotel de 3 stele din Budva este de 80 de euro, pret care include si micul-dejun. Pretul creste cu 20 de euro/camera/noapte in cazul unui hotel de 4 stele. Si in Herceg Novi preturile sunt cam la acelasi nivel. O varianta mai ieftina de cazare o reprezinta pensiunile turistice, unde se vor plati 25-35 de euro/noapte/persoana.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea