Social

#gripa porcina #simptome #infectare #imbolnavire #pisica

Pisica bolnava de gripa porcina, descoperita in SUA

O pisica s-a imbolnavit de gripa porcina in Statele Unite. Cercetatorii americani au anuntat astazi primul caz de infectare cu AH1N1 la un motan, care apartinea unei familii din Iowa.

Motanul are varsta de 13 ani si este domesticit. Cercetatorii de la Universitatea Iowa care au ingrijit animalul au spus ca este posibil ca acesta sa fi luat virusul de la stapanii sai, care au avut si ei simptomele bolii.

"Doi dintre membrii familiei careia ii apartinea pisica au avut simptome de gripa, inainte ca animalul sa se imbolnaveasca", a afirmat Ann Garvey, veterinar la centrul de medicina al universitatii Iowa, citat de Reuters.

Medicii care au ingrijit pisica bolnava au spus ca au tratat animalul cu antibiotice si medicamente anti-gripa si au reusit sa il vindece. Specialistii spun ca acesta este primul caz de gripa porcina la pisici, insa nu este un lucru neobisnuit pentru ca si in timpul epidemiei de gripa aviara au fost semnalate cazuri de imbolnavire la pisici. Atunci doua pisici salbatice de la o gradina zoologica din Thailanda au fost depistate cu virusul H5N1, despre care se presupune ca l-au contactat din carnea de pasare cruda cu care au fost hranite.

Brett Sponseller, cercetatorul care s-a ocupat de tratarea pisicii bolnave a spus ca riscul ca pisicile bolnave sa infecteze oameni sau alte pisici nu este cunoscut, dat "nu pare ridicat".

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea