Social

#mig 21 lancer #campia turzii #accident

Pilotii de la Campia Turzii s-au sacrificat pentru a salva satenii

Pilotii avionului MIG 21 Lancer , prabusit in Campia Turzii, nu s-au catapultat la timp pentru a salva vietile oamenilor din satul deasupra caruia zburau.

Potrivit unor surse militare, citate de Romania Libera, cei doi piloti au amanat momentul catapultarii, pentru a duce avionul in afara satului Calarasi Gara, lucru ce le-a fost fatal.

Avionul MIG 21 Lancer s-a prabusit pe camp la un kilometru distanta de baza aeriana 71 din Campia Turzii, unde trebuia sa aterizeze.

Aparatul s-a prabusit langa un grup de case, unde locuiesc mai multe persoane.

"Nimeni nu a auzit nimic. Vecina care sta in casa de langa locul unde a cazut avionul spune ca nu a auzit decat o bubuitura. Nu a vazut nimic, pentru ca dormea", a spus unul dintre sateni.

Cei doi piloti care si-au pierdut viata sunt Laurentiu Chirita si Sorin Avram . Ambii aveau 40 de ani, erau casatoriti si aveau cate un copil.

Colegii pilotilor spun ca accidentul nu putea fi provocat de o eroare umana.

"Erau printre cei mai experimentati piloti. Aveau peste 1. 300 de ore de zbor, dintre care 900 pe MIG 21 Lancer", a spus unul dintre ofiterii Bazei Aeriene 71, citat de Romania Libera.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea