Social

#mâncare supermarketuri #piedone

Piedone trage un semnal de alarma: „Daca ai vedea ce vedem noi, n-ai mai manca nimic”. Ce riscuri ascunse ameninta sanatatea copiilor

Cristian Popescu Piedone, seful ANPC, a facut declaratii dure in cadrul unui episod recent al podcastului „Cu Ela la doctor”, moderat de Ela Craciun. Discutia scoate la suprafata probleme grave din spatele industriei alimentare si arata cat de usor pot ajunge produsele nesigure in farfuriile romanilor.

„Daca ai vedea ce vedem noi in spate, n-ai mai manca nimic”, a spus Piedone, referindu-se la neregulile descoperite de comisarii ANPC in restaurante si magazine. Potrivit acestuia, multe produse traditionale sunt de fapt falsificate, iar celebrul exemplu este „branza de Sibiu”, care adesea nu provine din zona mentionata si este doar ambalata astfel pentru a pacali consumatorii.

Restaurante murdare si produse inselatoare

In multe unitati de alimentatie publica, inspectorii au descoperit bucatarii care seamana cu „gropi de gunoi”. Lipsa curateniei, alimente depozitate in conditii improprii si nerespectarea normelor de igiena transforma deserturile cu frisca sau carnea folosita in shaorma in riscuri reale pentru sanatate.

„Am vazut abatoare ilegale care aratau ca niste gropi cu cadavre. Carnea era procesata in conditii de-a dreptul periculoase, fara autorizatie si fara respectarea niciunei norme sanitare”, a avertizat Piedone.

Targurile traditionale – o falsa siguranta

Multi romani merg la targurile de weekend in cautarea unor produse considerate mai sanatoase, dar Piedone spune ca si acestea pot ascunde riscuri: „Lipsa controalelor, temperaturile ridicate si lipsa conditiilor igienice fac din aceste targuri o amenintare pentru sanatatea publica”.

Podcastul „Cu Ela la doctor”, primul format care a trecut din online direct pe TV, devine astfel o sursa de informatii esentiala pentru parinti si consumatori. Ela Craciun abordeaza temele cu empatie si rigoare jurnalistica, punand accent pe siguranta copiilor si pe responsabilitatea parintilor.

„Mancarea nu e doar despre gust”

„Am vrut ca acest episod sa fie cu adevarat util. Mancarea nu e doar despre gust, ci si despre sanatate si incredere”, a spus Ela Craciun. Autoarea cartii „365 de mese fara griji” continua sa isi sustina misiunea de a educa parintii si de a promova obiceiuri alimentare sigure.

„Noi, ca parinti, avem datoria sa fim informati. Ceea ce punem in farfuria copiilor nostri trebuie sa fie sigur, curat si hranitor. Acest episod este despre adevaruri pe care toti trebuie sa le cunoasca”, a adaugat jurnalista.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea